Most Wanted Justice
Most Wanted Justice rapport

Most Wanted 

Tadamun’s most-wanted-justice rapport gaat over het gebrek aan toegang tot recht voor Palestijnse kinderen. Onder een bezetting is geen recht mogelijk. Een bezetter houdt een militair systeem niet in stand om gelijke rechten te garanderen, maar om mensen te onderdrukken. Veranderingen binnen het militaire systeem, waaronder het militaire rechtssysteem, zullen cosmetisch zijn. De Israëlische organisatie Btselem meldde dat samenwerking met dit systeem alleen maar verhult dat er geen recht wordt gedaan en wilde niet langer fungeren als vijgenblad voor een witwas-operatie.

Verantwoording

Dit rapport is een verkorte bewerking van het DCIP rapport van April 2016: No Way to treat a Child. Tadamun maakt daarnaast ook gebruik van andere Palestijnse en Israëlische bronnen van mensenrechten-organisaties.

Steun ons

Giften worden besteed aan het werk van DCIP en steun voor kinderrechten door juridische dienstverlening, door mensenrechtenrapportages en door het ontwikkelen en uitvoeren van campagnes om kinderen in Palestina een stem te geven.

Steun ons